Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

"Επιχειρήματα" κατά του βιγκανισμού με απαντήσεις

"Είναι δικαίωμά μου και επιλογή μου το να τρώω κρέας"                                                        
Δεν είναι δικαίωμά μας το να σκοτώσουμε κάποιον που έχει δικά του συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες επειδή μας αρέσει η γεύση της σάρκας του και επειδή οι νόμοι δεν το απαγορεύουν.
Ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Κάποτε σε πολλές χώρες ήταν νόμιμη η εκμετάλλευση των ανθρώπων με μαύρο δέρμα. Τότε οι λευκοί πίστευαν πως οι άνθρωποι με μαύρο δέρμα είναι κατώτεροι, χωρίς βέβαια να υπάρχει επιχείρημα. Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος, ένας σκύλος ή μια γάτα, τα ζώα που σκοτώνονται για να γίνουν "κρέας" αισθάνονται πόνο, φόβο, θλίψη και χαρά. Άρα όπως δεν είναι δικαίωμά σου να βλάψεις έναν άνθρωπο, έναν σκύλο ή μια γάτα, έτσι δεν είναι δικαίωμά σου να σκοτώσεις μια αγελάδα, ένα γουρούνι, μία κότα ή ένα ψάρι.
   
"Τα φυτά επίσης αισθάνονται"
Τα φυτά δεν έχουν κεντρικό νευρικό σύστημα και δεν μπορούν να νιώσουν ότι νιώθουν τα ζώα. Το ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί δεν σημαίνει ότι έχουν συναισθήματα.
Όσοι υποστηρίζουν ότι το να τρως ζώα και το να τρως φυτά είναι το ίδιο, αν καιγόταν ένας κήπος στον οποίο υπήρχε μια γλάστρα με μαρούλι και ένα κουτάβι, θα σκέφτονταν πολύ ποιο να σώσουν;

"Εσείς οι vegans θέλετε να επιβάλλετε τις πεποιθήσεις σας στους άλλους"
Το να τρως κρέας είναι η ύψιστη μορφή επιβολής των πεποιθήσεών σου στους άλλους. Όταν τρως κρέας, εξαναγκάζεις τους άλλους να πεθάνουν για τις πεποιθήσεις σου.

"Ο θεός έφτιαξε τα ζώα για να τα τρώμε"
Στο είπε όταν μιλήσατε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου